Kelantan vs Perak ( Liga Super 2011)

Kelantan Tumbang di Tangan Perak; Kalah 4-0

Perak membelasah Kelantan 4-0 pada perlawanan ke 11 Liga Super 2011 yang baru sahaja berakhir sebentar tadi. Ini merupakan kekalahan ke-3 kelantan musim ini dan terpaksa melepaskan takhta Liga Super kepada pasukan Selangor yang menewaskan Felda United 1-0.Kelantan jatuh ke tangga ke-4 Liga.

Perak bermula dengan baik sejak awal permainan mendahului seawal minit ke-5 menerusi jaringan solo fazrul hazli. jaringan itu sememangnya menyentak semangat Kelantan yang masih segar dari kemenangan besar 6-0 keatas felda sabtu lalu. Kelantan mula membuat serangan balas namun tidak berjaya kerana Norshahrul jelas dikawal ketat pertahanan perak. Perak akhirnya berjaya menjaringkan gol kedua menerusi penyerang, Shaffik Jamal. shaffik menerima bola hantaran Akmal Rizal berjaya menewaskan Khairul fahmi. Kelantan bagaimanapun terus menyerang untuk mencari gol pertama sehingga tamat separuh masa pertama dan gagal menjaringkan sebarang gol.

Separuh masa kedua, M. Karathu membuat pertukaran dengan mengeluarkan Daudsu dan digantikan dengan S. Subramaniam. Kelantan menguasai bola pada separuh masa kedua tetapi buntu untuk mencari gol pembukaan. Perak yang sekali sekala menyerang berjaya menambah gol ketiga menerusi bekas pemain kelantan, Akmal Rizal. Akmal melepaskan rembatan kaki kiri yang dilihat mampu ditangkap Khairul Fahmi tetapi terlepas dari genggaman. Jaringan Akmal disusuli jaringan ke-4 Perak menerusi pemain gantian Razali Umar Kandasamy. Kedudukan 4-0 kekal sehingga tamat permainan.

SUMBER : BBT(Berita Bola  Terkini)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: